Leiden - Vanmiddag is omstreeks 17:30 uur is op verzoek van de politie de brandweer ter plaatse gekomen aan de Stevensbloem in Leiden.

Ter plaatse bleken meerdere gasflessen op het dak van enkele winkels te staan welke gebruikt worden voor het vastbranden van dakplaten. In verband met code geel welke is afgegeven door het KNMI zijn deze gasflessen en enkele zeilen preventief van het dak afgehaald door de brandweer door middel van de autoladder.

Komende nacht geldt er code geel voor zware windstoten bij een krachtige tot harde, aan zee vaak stormachtige zuidenwind. In de provincies Zeeland, Zuid-Holland, Noord-Holland, Friesland en Flevoland en in het IJsselmeer- en Waddengebied, alsmede het westen van Utrecht en Noord-Brabant worden windstoten verwacht van 75-90 km/uur, aan zee mogelijk 90-100 km/uur.

Foto’s: District 16 / K. Jongen – KJfotografie.com

Stevensbloem LDN (1) Stevensbloem LDN (2) Stevensbloem LDN (3) Stevensbloem LDN (4) Stevensbloem LDN (5) Stevensbloem LDN (6)

Cookievoorkeuren wijzigen