Nieuwerbrug – De hulpdiensten werden vandaag gealarmeerd voor een vrachtwagenbrand op de A12 bij Nieuwerbrug. De vrachtwagen zou flink in brand staan. Melding bleek nog even extra spannend want er zou iemand voor de vrachtwagen liggen.

Ter plaatse bleek dat dit de chauffeur was, maar hij lag waarschijnlijk onder zijn vrachtwagen te kijken, want hij was niet gewond. Wel werd hij even gecontroleerd door de ambulancedienst. De brandweer zette direct met meerdere stralen de aanval op het vuur in en wist dit al snel onder controle te krijgen. Direct sloot Rijkswaterstaat de toerit van de A12 en drie van de vier rijstroken af om de hulpdiensten veilig hun werk te kunnen laten doen.

Na een uurtje was de brand echt uit en kon de brandweer inpakken. Hierop konden de bergers aan hun klus beginnen. Eerst werd de lading geborgen en daarna de vrachtwagen zelf.

Rijkswaterstaat en Vermeulen Incident Management hebben voor een veilig werkruimte gezorgd, maar zoals bij ieder incident op de snelweg waren er nu ook weer mensen die de betekenis van het rode kruis niet snapte. Heel vervelend. In dit geval voor de portemonnee van de bestuurder, de volgende keer voor de nabestaanden van een hulpverlener. Respecteer de kruizen!

Het incident is naar verwachting rond 23:00 afgerond.

Foto’s & Video: Rens de Haan

Vrachtwagenbrand A12 Nieuwerbrug (1) Vrachtwagenbrand A12 Nieuwerbrug (2) Vrachtwagenbrand A12 Nieuwerbrug (3) Vrachtwagenbrand A12 Nieuwerbrug (4) Vrachtwagenbrand A12 Nieuwerbrug (5) Vrachtwagenbrand A12 Nieuwerbrug (6) Vrachtwagenbrand A12 Nieuwerbrug (7) Vrachtwagenbrand A12 Nieuwerbrug (8) Vrachtwagenbrand A12 Nieuwerbrug (9) Vrachtwagenbrand A12 Nieuwerbrug (10) Vrachtwagenbrand A12 Nieuwerbrug (11) Vrachtwagenbrand A12 Nieuwerbrug (12) Vrachtwagenbrand A12 Nieuwerbrug (13) Vrachtwagenbrand A12 Nieuwerbrug (14) Vrachtwagenbrand A12 Nieuwerbrug (15) Vrachtwagenbrand A12 Nieuwerbrug (16) Vrachtwagenbrand A12 Nieuwerbrug (17) Vrachtwagenbrand A12 Nieuwerbrug (18) Vrachtwagenbrand A12 Nieuwerbrug (19) Vrachtwagenbrand A12 Nieuwerbrug (21) Vrachtwagenbrand A12 Nieuwerbrug (22) Vrachtwagenbrand A12 Nieuwerbrug (23) Vrachtwagenbrand A12 Nieuwerbrug (24) Vrachtwagenbrand A12 Nieuwerbrug (25) Vrachtwagenbrand A12 Nieuwerbrug (26) Vrachtwagenbrand A12 Nieuwerbrug (27)

En onze fotograaf Pieter had zijn eerste echte uitruk sinds hij zich heeft aangemeld bij de vrijwillige brandweer van Driebruggen.
Dat wordt gebak Piet!

Vrachtwagenbrand A12 Nieuwerbrug (20)

Cookievoorkeuren wijzigen