Noordwijk – Hulpdiensten rukte dinsdagavond massaal uit naar de Northgodreef in Noordwijk, aldaar stond de oude manege Meeuwenoord in de brand. Bij de brand is mogelijk asbest vrijgekomen.

De brandweer heeft bij aankomst direct alles klaargezet om te gaan blussen. Ondertussen was het sein grote brand al gegeven waardoor meer materieel onderweg was om onder andere te blussen en om te coördineren. De brand woedde aan de achterzijde van de manege. De vlammen hadden ondertussen ook al het dak bereikt. De brandweer heeft vanaf de grond en de lucht geblust om de brand onder controle te krijgen.

De brandweer heeft nadat de vlammen bijna weg waren nog nageblust. Omstreek 23:00 uur werd het sein brand meester gegeven. Een deel van de manege kan als verloren worden beschouwd. Het terrein is volledig afgezet vanwege asbest. De pakken van de blussende brandweermannen zijn afgespoeld.

Foto’s: Menno Plug
Video: Menno Plug (volgt later)

Cookievoorkeuren wijzigen