Lisse – Wat een groot en gezellig feest moest zijn van een carnavalsvereniging die intrek hadden genomen in de sporthal van FC Lisse aan de Spekkelaan eindigde in een drama. Door nog onbekende reden kregen enkele personen het met elkaar aan de stok waarna dit uiteindelijk ‘opgelost’ werd met een mes.

Vier personen liepen steekwonden op. Twee hiervan hadden volgens aanwezige getuigen tussen de 5 en tien steekwonden in onder andere rug en nek.

Meerdere ambulances kwamen ter plaatse en hebben de slachtoffers behandeld. Uiteindelijk zijn vier personen naar het ziekenhuis vervoerd. Eén persoon is door de politie aangehouden, de man had een mes bij zich en werd aangewezen als verdachte.

De politie heeft de zaak in onderzoek.

Op verzoek van FC Lisse willen wij hierbij benadrukken dat voetbal en de voetbalclub op geen enkele manier partij waren bij de steekpartij. FC Lisse had hun verenigingsgebouw beschikbaar gesteld aan een carnavalsvereniging welke een feest organiseerden. Bij dit feest ging het fout. FC Lisse draagt hierbij geen verantwoordelijkheid en is geen partij in deze.

Persbericht carnavalsvereniging:

Tijdens het muziekfeest Avondje Uit in Lisse in de Ter Speckehal op zaterdagavond 23 januari jl. heeft er een geweldincident plaatsgevonden waarbij 3 personen gewond zijn geraakt. De organisatie van het feest is in handen van Carnavalsvereniging De Gaapstokken uit Lisse. Door onbekende redenen ontstond er een ruzie tussen enkele aanwezigen dat eindigde met een messteek.

Carnavalsvereniging De Gaapstokken licht toe dat er direct door de aanwezige instanties, als o.a. de beveiliging en EHBO, professioneel en naar behoren is gehandeld. Toen de ruzie werd opgemerkt zijn deze personen door de beveiliging uit elkaar gehaald en uit de zaal verwijderd. De gewonde personen zijn opgevangen door de EHBO en vervolgens met de ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis. De mogelijke dader is ter plaatse aangehouden door de politie.

“Het is spijtig dat een feest wat al jaren zo vlekkeloos verloopt op deze manier moet eindigen”, licht voorzitter van Carnavalsvereniging De Gaapstokken toe. “Het feest wordt volledig door vrijwilligers georganiseerd die daarbij begeleid worden door professionele instanties. Tijdens het incident is er door zowel de beveiliging, EHBO als onze eigen mensen naar behoren en professioneel gehandeld. “De gewonden zijn direct naar de aanwezige EHBO post gebracht en daar behandeld tot het moment dat de opgeroepen ambulances waren gearriveerd. De beveiliging en vrijwilligers van de organisatie zorgden dat het evenement voor de andere aanwezigen verder veilig verliep”, licht de voorzitter toe.

Het incident vond rond ongeveer 00.40 uur plaats, vlak voor het einde van de avond en tijdens het optreden van André Hazes jr.. Duidelijk is dat maar weinig mensen iets mee hebben gekregen van het voorval. De organisatie heeft na het voorval het feest rustig laten aflopen waarna bezoekers huiswaarts gingen. Via berichtgevingen op Facebook is duidelijk te lezen dat men m.u.v. de aanwezige hulpdiensten niets heeft meegekregen van dit voorval.

De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken zich te melden bij de politie via 0900 – 8844.

Foto’s: Rens de Haan

Steekpartij Spekkelaan Lisse (1) Steekpartij Spekkelaan Lisse (2) Steekpartij Spekkelaan Lisse (3)

Cookievoorkeuren wijzigen