Rijnsburg – Zaterdagmiddag zijn de Rijnsburgse brandweerlieden uitgerukt voor een brand op de Koningin Julianalaan in Rijnsburg. 

Samen met de autoladder van brandweer Katwijk ging zij ter plaatse. De brand bleek te woeden in een bijgebouw achter school De Wegwijzer, alwaar de Mare Groep gevestigd is.

De brand ging gepaard met flinke rookwolken, welke over de school heen trokken. De alarmcentrale had opgeschaald naar middelbrand, waardoor ook de Valkenburgse brandweerlieden opgeroepen werden.

Brandweerlieden konden met twee stralen schuim het vuur snel bedwingen, waardoor de Valkenburgse brandweerlieden onderweg al afgemeld werden. Wel constateerden men dat er vermoedelijk asbest was vrijgekomen.

Hierop werd de zogenoemde asbest procedure gestart en kwam ook een adviseur gevaarlijke stoffen ter plaatse. De adviseur stelde een onderzoek in rondom het gebouw waar de brand was en stelde inderdaad brokken vast waarin asbest was verwerkt.

Omdat de brandweerlieden mogelijkerwijs ook in aanraking gekomen waren met de asbestvezels, zijn zij ter plaatse afgespoten en gereinigd. Uit Alphen aan den Rijn kwam een speciaal voertuig met schone pakken, zodat de Rijnsburgers weer gewoon inzetbaar bleven. De andere pakken zullen op een speciale manier gereinigd gaan worden.

Omstreeks vijf uur is er een bedrijf gespecialiseerd in het verwijderen van asbest begonnen met het opruimen van de asbest.

Foto’s & Volledige tekst: Katwijk Actueel – Christian Onderwater

Middelbrand RBG (1) Middelbrand RBG (2) Middelbrand RBG (3) Middelbrand RBG (4) Middelbrand RBG (5) Middelbrand RBG (6) Middelbrand RBG (7) Middelbrand RBG (8) Middelbrand RBG (9) Middelbrand RBG (10) Middelbrand RBG (11) Middelbrand RBG (12) Middelbrand RBG (13) Middelbrand RBG (14) Middelbrand RBG (15) Middelbrand RBG (16)

Cookievoorkeuren wijzigen