Zevenhuizen,  Den Haag - De politie heeft zaterdagmiddag 23 januari twee mannen van 18 en 19 jaar uit Den Haag aangehouden op verdenking van inbraak in een woning aan de Knibbelweg in Zevenhuizen.

Even voor 15.30 uur zag een getuige twee mannen uit de woning aan de Knibbelweg rennen met goederen onder hun arm. De mannen stapten vervolgens in een auto en reden met hoge snelheid weg. De politie werd gealarmeerd en heeft uitgekeken naar de auto. De getuige gaf bij de melding merk, kleur en kentekennummer mee. Agenten zagen de auto rijden op de A12 in de richting van Den Haag en achtervolgden deze. De auto nam bij Rijswijk de afslag. Op de Rosseelsstraat in Den Haag werd de vluchtauto klemgereden. Twee verdachten werden hierna aangehouden. De buit werd in de auto aangetroffen. Het voertuig werd in beslaggenomen voor verder onderzoek. Bij de woning bleek een raam te zijn vernield om binnen te komen.

Merk, kleur en kentekennummer leidt tot aanhouding

Doordat de getuige merk, kleur en kentekennummer van de auto aan de politie gaf, konden de verdachten worden aangehouden.

Bent u ook getuige bent van een inbraak, vernieling of diefstal aarzel dan niet en bel 1-1-2! Want bij dit soort situaties telt iedere seconde. Veel mensen denken dat het nummer alleen bedoeld is als er mensenlevens op het spel staan, terwijl het nummer gebeld kan worden in alle gevallen wanneer elke seconde telt. Door te bellen bij heterdaadsituaties wordt de kans groter dat de daders gepakt worden. ‘1-1-2 daar pak je dus ook daders mee.’

Foto’s: Regio 15/Sander Paardekooper

SBF53276 (1) [#112hm.nl] SBF53278 [#112hm.nl] SBF53279 [#112hm.nl] SBF53280 [#112hm.nl]

Cookievoorkeuren wijzigen