Nieuwerkerk aan den IJssel – De hulpdiensten werden rond middernacht gealarmeerd voor een ongeval met beknelling op de A20 bij Nieuwerkerk aan den IJssel. Al snel waren brandweer, politie, ambulance, Rijkswaterstaat en Vermeulen Incident Management in grote getale aanrijdend naar het ongeval.

Ter plaatse bleken twee auto’s met elkaar in botsing te zijn gekomen. Hoe het precies kon gebeuren is nog onduidelijk maar de ene auto botste in volle vaart op de andere en dit terwijl ze beide reden. Gezien de flinke schade moet er toch een behoorlijk snelheidsverschil zijn geweest maar of de ene auto veel te hard, of de andere veel te zacht reed is onbekend.

De hulpdiensten konden al snel vaststellen dat er van beknelling geen sprake was. Wel raakte twee personen bij het ongeval gewond. In eerste instantie kwam één ambulance ter plaatse maar later ook een tweede. Beide hebben één slachtoffer naar het ziekenhuis vervoerd.

De berger kwam ter plaatse en heeft de auto’s geborgen en de brokstukken bij elkaar gezocht.

Ten tijden van het incident hebben Rijkswaterstaat en Vermeulen Incident Management voor een veilige werkruimte gezorgd. Dit werd onder andere gedaan door twee rijstroken te voorzien van een rood kruis. Helaas was ook hier weer duidelijk dat niet elke bestuurder helemaal op de hoogte is van wat een rood kruis betekend maar dit besef komt wel wanneer de fanmail van het CJIB op de mat valt.

De exacte toedracht van de aanrijding wordt door de politie onderzocht.

Foto’s: Rens de Haan

Ongeval A20 Nieuwerkerk aan den IJssel (1) Ongeval A20 Nieuwerkerk aan den IJssel (2) Ongeval A20 Nieuwerkerk aan den IJssel (3) Ongeval A20 Nieuwerkerk aan den IJssel (4) Ongeval A20 Nieuwerkerk aan den IJssel (5) Ongeval A20 Nieuwerkerk aan den IJssel (6) Ongeval A20 Nieuwerkerk aan den IJssel (7) Ongeval A20 Nieuwerkerk aan den IJssel (8) Ongeval A20 Nieuwerkerk aan den IJssel (9) Ongeval A20 Nieuwerkerk aan den IJssel (10) Ongeval A20 Nieuwerkerk aan den IJssel (11) Ongeval A20 Nieuwerkerk aan den IJssel (12) Ongeval A20 Nieuwerkerk aan den IJssel (13) Ongeval A20 Nieuwerkerk aan den IJssel (14) Ongeval A20 Nieuwerkerk aan den IJssel (15) Ongeval A20 Nieuwerkerk aan den IJssel (16) Ongeval A20 Nieuwerkerk aan den IJssel (17) Ongeval A20 Nieuwerkerk aan den IJssel (18) Ongeval A20 Nieuwerkerk aan den IJssel (19) Ongeval A20 Nieuwerkerk aan den IJssel (20) Ongeval A20 Nieuwerkerk aan den IJssel (21)

Cookievoorkeuren wijzigen