Noordwijk – Politie en brandweer zijn dinsdagmiddag opgeroepen voor een felle brand op de Keuvel in Noordwijk. Echter bleek de locatie verkeerd gemeld en was het op de Kerkstraat.

Ter plaatse was er rookontwikkeling zichtbaar bij de woning boven de bakker. Nadat de brandweer binnen alles had afgezocht bleek dat de brand in het stuk tussen het plafond en de vloer zat. De brandweer schaalde op naar middelbrand waarna er één extra bluswagen ter plaatse kwam.

Met meerdere kettingzagen en breekijzers hebben de brandweerlieden de vloer en het plafond opengebroken om bij het vuur te komen. Na ongeveer anderhalf uur zwoegen kon het sein brandmeester gegeven worden. Hierop konden enkele brandweerwagens weer retour.

De woning is door de brand (tijdelijk) onbewoonbaar geworden. De winkels onder het pand hebben hun spullen uit de winkel moeten halen. Zowel de woning zelf, de bakker en de kledingwinkel hebben schade.

Foto’s: Menno Plug

Cookievoorkeuren wijzigen