Gouda – Waarschijnlijk herinnert u zich nog wel hoe hard er door de politie is gewerkt aan de actie BASTA om de woninginbraken tegen te gaan. De hele kerstperiode was de politie zo groots aanwezig dat inbreken wel de domste zet zou zijn.

De politie ging er vol in en kreeg de hulp van de politiehelikopter, de media en heel belangrijk: De bewoners van Gouda zelf.

Het resultaat mag er dan ook zijn wanneer men vol trots aan kon tonen dat in 2014 en zo’n 25 inbraken plaats vonden tijdens de kerst en dankzij BASTA dit aantal tijdens kerst 2015 kon worden teruggedrongen naar één. Eén inbraak maar en nog een mislukte ook.

Een prestatie waar iedereen die op welke wijze dan ook heeft meegewerkt aan Basta enorm trots op mag zijn. De ogen van de burgers is het belangrijkste wapen voor de politie en zonder deze ogen kan de politie niet zo succesvol zijn als dat zij nu is.

Ook na de kerst gaat BASTA door alleen minder in beeld als tijdens kerst. Wees niet bang dat alleen die drie dagen de politie zo intensief aanwezig was, ze zijn er namelijk nog steeds. Het verschil alleen is dat tijdens de kerst er duidelijk werd laten zien dat ze er waren en dat men nu juist zo onopvallend mogelijk te werk gaat. Maar inhoudelijk veranderd er niets, de politie blijft jagen op woninginbrekers!

Maar nog steeds kan de politie niet zonder u en uw ogen. Dringend wordt er verzocht nog steeds 112 te bellen bij een verdachte situatie en de politie omschreef het mooi: Wat is nu een verdachte situatie? .. Dat is een situatie waarbij uw eigen gevoel zegt dat er iets niet klopt, dat onderbuik gevoel waarbij u twijfelt of het wel correct is. Dit gevoel is voldoende om 112 te bellen. Twijfel niet, bel 112 en help de woninginbraken nog verder terug te dringen!

112HM liep de hele BASTA periode mee. Nog eens terug kijken hoe dit er uit zag? KLIK HIER

De hele presentatie is op video vast gelegd. Kijktip!

Foto’s & Video: Rens de Haan

Basta Gouda (1) Basta Gouda (2) Basta Gouda (3) Basta Gouda (4)

Cookievoorkeuren wijzigen