Katwijk – De Katwijkse brandweer is zondagmorgen omstreeks 11:25 uur opgeroepen voor een uitslaande woningbrand in een flatwoning aan de Helmbergweg in Katwijk. Al snel werd er opgeschaald naar middelbrand.

Ter plaatse is de brandweer direct begonnen met blussen. De bewoners van de naastgelegen woning zijn snel naar beneden gevlucht. De brandweer heeft vanaf binnen en vanaf buiten geblust. Door het snelle optreden van de brandweer was het vuur redelijk snel onder controle. Echter kon de brandweer niet voorkomen dat de woning volledig uitbrandde.

De bewoners van de naastgelegen woning zijn door de ter plaatse gekomen ambulancedienst nagekeken. In de woning bleek ook nog een kat te zitten, de brandweer is hierop op zoek gegaan naar de kat. De kat bleek echter al naar beneden gesprongen waardoor de eigenaar de kat kon pakken, hierna is de kat nagekeken in de dierenambulance.

De woning zelf is volledig verwoest. De naastgelegen woningen en het trappenhuis hebben roetschade opgelopen. De woning eronder heeft waterschade. Woningstichting Dunavie gaat de schade vaststellen. Bewoners van de andere woningen kunnen waarschijnlijk vrij snel weer naar hun woning.

Foto’s: Menno Plug

Cookievoorkeuren wijzigen