Gouda РVrijdag op zaterdagnacht omstreeks ̩̩n uur werd de Goudse brandweer gealarmeerd voor een brand in een woning op de Bernadottelaan in Gouda. Al snel werd er opgeschaald naar middelbrand waarna ook post Reeuwijk en de Officier van Dienst ter plaatse werden gevraagd.

Ter plaatse was het niet moeilijk zoeken naar de brand, de vlammen kwamen hoog boven het dak van een woning uit. Al snel werd duidelijk dat een groot gedeelte van de woning, gelegen op de derde verdieping, in brand stond.

De brandweer heeft direct een binnenaanval gedaan en door middel van de autoladder een straal water van bovenaf op het pand gezet. Hiermee kreeg men de brand al snel onder controle maar kon niet voorkomen dat een groot gedeelte van de woning verwoest werd.

Na ongeveer een half uur werd het sein brand meester gegeven en kon men gaan ventileren. Een groot gat in het dak en nog wat lichte rook waren de stille getuige van een even daarvoor zo hevige brand.

De oorzaak zal worden onderzocht maar daar is op het moment van schrijven nog niets over bekend. Van slachtoffers lijkt geen sprake maar ook daar is niets van bekend.

Foto’s: Rens de Haan, Marco van Bemmel & Pieter Louw
Video: Rens de Haan

Middelbrand GDA (2) [112HM] Middelbrand GDA (4) [112HM] Middelbrand GDA (6) [112HM] Middelbrand GDA (9) [112HM] Middelbrand GDA (12) [112HM] Middelbrand GDA (15) [112HM]Pieter GDA (17) [112HM]Uitslaande middelbrand Bernadottelaan Gouda (1) Uitslaande middelbrand Bernadottelaan Gouda (2) Uitslaande middelbrand Bernadottelaan Gouda (3) Uitslaande middelbrand Bernadottelaan Gouda (4) Uitslaande middelbrand Bernadottelaan Gouda (5) Uitslaande middelbrand Bernadottelaan Gouda (6)Pieter GDA (19) [112HM] Pieter GDA (20) [112HM]Middelbrand GDA (19) [112HM] Middelbrand GDA (25) [112HM]Pieter GDA (21) [112HM]Uitslaande middelbrand Bernadottelaan Gouda (7) Uitslaande middelbrand Bernadottelaan Gouda (8) Uitslaande middelbrand Bernadottelaan Gouda (9) Uitslaande middelbrand Bernadottelaan Gouda (10)Pieter GDA (8) [112HM]Uitslaande middelbrand Bernadottelaan Gouda (11) Uitslaande middelbrand Bernadottelaan Gouda (12) Uitslaande middelbrand Bernadottelaan Gouda (13) Uitslaande middelbrand Bernadottelaan Gouda (14)

Cookievoorkeuren wijzigen