Noordwijk – Zaterdagmorgen is omstreeks 4:50 uur de brandweer gealarmeerd voor een gebouwbrand aan de Weteringkade in Noordwijk. De brandweer kwam met spoed ter plaatse.

Aldaar stonden de buren van de desbetreffende woning buiten de brandweer op te wachten. De buren waren namelijk wakker geworden van de rookmelder van de woning waarop deze de brandweer hebben gealarmeerd. Toen de brandweer ter plaatse kwam werd gekeken of de bewoner zelf nog in de woning was. De bewoner deed uiteindelijk de deur open voor de brandweer waarna deze naar binnen konden om te controleren dan wel om te blussen, of er daadwerkelijk geblust is is niet bekend.

De bewoner bleek rook ingeademd te hebben, hierom is een ambulance ter plaatse gekomen. Na een controle bleek dat de bewoner geen gevaarlijke stoffen had ingeademd en daarom hoefde hij niet mee. De brandweer heeft de woning geventileerd. De bewoner lag mogelijk diep in slaap omdat deze niet wakker was geworden van de rookmelder. De oorzaak was mogelijk een droogkokend pannetje.

Foto’s: Menno Plug


Cookievoorkeuren wijzigen