Gouda - Waar de brandweer- en politiemensen net nog bezig waren met een brandende motor op de hoek van de Drapiersteeg met de Raam bood de volgende melding zich alweer aan; een omstander kwam aanrennen en schreeuwde dat er een straat verderop een auto in brand stond; op het Regulierenhof eveneens op de hoek met het Raam, nog geen 100meter bij de brandende motor vandaan.

De hulpdiensten reageerde direct op de melding en spoedden zich die kant op. Een auto, welk kort geparkeerd stond op een houten schuur, stond aan de voorkant in lichterlaaie. Binnen een tiental seconden sloeg de brand al over naar de schuur waarna het vuur razendsnel om zich heen greep. De politie zette de omgeving af en heeft in ieder geval bij twee huizen de bewoners naar buiten gehaald omwille van de veiligheid. Bij de woning naast de brand bleek niemand aanwezig. Dankzij de vorige melding was de brandweer er snel bij en kon het vuur toch nog op tijd worden bedwongen.

Foto’s: Marco van Bemmel & Pieter Louw

Flinke brand GDA (1) [112HM] Flinke brand GDA (2) [112HM] Flinke brand GDA (3) [112HM] Flinke brand GDA (4) [112HM] Flinke brand GDA (5) [112HM] Flinke brand GDA (6) [112HM] Flinke brand GDA (11) [112HM] Flinke brand GDA (14) [112HM] Flinke brand GDA (15) [112HM] Flinke brand GDA (16) [112HM]

Cookievoorkeuren wijzigen