Valkenburg – De brandweer van post Valkenburg mocht helaas het nieuwjaar wensen bij de familie om 12 uur niet mee maken. Vijf minuten voor middernacht werd zij gealarmeerd voor een buitenbrand op de Voorschoterweg.


Ter plaatse waren vlammen zichtbaar achterin de tuin van een woning. Omdat niet duidelijk was of het hier wel om een buitenbrand ging of dat er nog meer in de brand stond wilde de brandweer haast maken en moest daarbij het toegangshek forceren. De bewoners waren niet thuis wat de brand dan ook direct vreemd maakte.

Achterin de tuin aangekomen bleek het een vreugdevuur op een ander terrein, er zat nog een sloot tussen. De brandweer besloot dat het vuur geen kwaad kon en liet het branden. Wel werd de eigenaar van het terrein er op aangesproken dat er niemand bij het vuur was.

Foto’s: Rens de Haan

Brand VKG (1) Brand VKG (2) Brand VKG (3) Brand VKG (4) Brand VKG (5) Brand VKG (6)

Cookievoorkeuren wijzigen