Gouderak - Woensdagavond werden de twee voertuigen van brandweer Gouderak gealarmeerd voor een dier te water aan de J. Huurmanlaan in Gouderak. Achteraan deze doodlopende straat was een nogal vreemd paard te water geraakt.

De brandweermannen hebben het ”dier” uit het water gered en deze meegenomen naar de kazerne. Dit alles was in scene gezet. Brandweerman Gert de Groot zet na 25 jaar trouwe dienst een punt achter zijn bijzondere brandweercarrière. Al deze jaren was Gert vrijwilliger bij korps, tegenwoordig post, Gouderak. Twee van zijn collega’s hadden zich verkleed als paard en waren in de sloot gaan staan in afwachting van hun redding. Gert wist van niets en ging nietsvermoedend richting de kazerne toen de pager afging.

Heel wat paarden heeft Gert in zijn loopbaan op het droge geholpen maar het individu wat hij hier aantrof sloeg alles. Een leuke stunt waar goed om gelachen is. Hiermee sluit Gert zijn carrière op een leuke manier af en kan hij terugkijken op 25 schitterende jaren.

Terug op de kazerne werd het glas geheven op zijn afgelopen 25 jaar en konden onder het genot van een hapje en een drankje de nodige herinneringen opgehaald worden. De tijd vliegt als het gezellig is en zo kwam het einde van de avond snel in zicht. Met een flinke handdruk kon Gert huiswaarts om hier te gaan genieten van zijn rust!

Gert, namens team 112HM wensen we je nog vele jaren in gezondheid en bedankt voor je 25 jaar vrijwillige inzet voor deze maatschappij, het ga je goed!

Foto’s: Marco van Bemmel

Afscheid GDK (2) [112HM] Afscheid GDK (4) [112HM] Afscheid GDK (5) [112HM]

Ho! Daar zat nog een stoeprandje…

Afscheid GDK (9) [112HM]Afscheid GDK (25) 2 [112HM]Afscheid GDK (23) [112HM] Afscheid GDK (26) 2 [112HM] Afscheid GDK (31) [112HM] Afscheid GDK (16) [112HM] Afscheid GDK (33) [112HM]

In totaal 105 jaar brandweer! Gert de Groot 2e van rechts:

Afscheid GDK (35) [112HM]

Cookievoorkeuren wijzigen