Voorhout - Vanmiddag omstreeks tien over drie werden de brandweer korpsen van Voorhout en Noordwijk opgeroepen voor een brand bijgebouw keet/hok/schuurtje op de Distelweg in Voorhout.

Eenmaal ter plaatse bleek dat een schuurtje waarin diverse materialen lagen opgeslagen in brand stond, het schuurtje bevind op het terrein van de scholen ‘De Achtbaan’ en de ‘De Regenboog’. De brandweer heeft gelijk een binnenaanval gedaan en zo kon men de felle binnenbrand snel onder controle krijgen. Bij deze brand kwam veel rook vrij en een aantal buurtbewoners kwamen kijken wat er allemaal aan de hand was. De inhoud van het schuurtje kan in zijn geheel als verloren worden beschouwd, ook de binnenzijde van de schuur raakte zwaar beschadigd.

De brand is hoogst waarschijnlijk aangestoken door jeugdigen, diverse getuigen hebben jeugd zien hangen bij het schuurtje net voor de brand. De getuigen hebben een verklaring afgelegd bij de politie.

Foto’s: Robert van Voorst

Cookievoorkeuren wijzigen