Krimpen aan de Lek – Een mooi scenario voor de brandweerposten van Krimpen aan de Lek, Ouderkerk aan den IJssel en Bergambacht. Tevens voor de politie Krimpenerwaard en ambulancedienst Gouda. Een grote brand met reanimatie en ontruiming in een school in Krimpen.

De ambulancedienst en First Responders van brandweer Krimpen werden vanavond gealarmeerd voor een reanimatie in de basisschool ‘De Wegwijzer’ aan de Admiraal de Ruyterstraat in Krimpen aan de Lek.

Ter plaatse werd men opgevangen door de BHV waarna het slachtoffer, die op de eerste etage lag, werd aangewezen. De reanimatie werd door de First Responders gestart waarna deze werd overgenomen door de ambulancedienst. Tijdens de reanimatie ontdekte men een brand in de technische ruimte. Hierop werd de brandweer van post Ouderkerk te plaatse gevraagd. Uiteindelijk werd er opgeschaald naar grote brand zodat post Bergambacht ook ter plaatse kon komen.

In de school waren nog een tiental mensen aanwezig die door middel van de autoladder konden worden geëvacueerd. De brandweer deed een binnenaanval en kon de brandhaard en de uitbreiding naar naastgelegen kamers en dak al snel onder controle krijgen.

Totaal zijn twee slachtoffers gereanimeerd en vervoerd naar het ziekenhuis. Meerdere ambulances kwamen ter plaatse voor controle van personen.

Al met al een zeer geslaagde en leerzame oefening waarbij het aan kwam op de samenwerking tussen alle hulpverleners.

Hierbij wil 112HM de betreffende brandweerposten, ambulancedienst en medewerkers van de school bedanken voor de uitnodiging en sportieve medewerking aan de fotografen!

Foto’s: Marco van Bemmel & Rens de Haan
Video: Rens de Haan

Grote Oefening Krimpen aan de Lek (25) Grote Oefening Krimpen aan de Lek (26) Grote Oefening Krimpen aan de Lek (27) Grote Oefening Krimpen aan de Lek (28)Grote oefening Krimpen aan de Lek (1) Grote oefening Krimpen aan de Lek (2) Grote oefening Krimpen aan de Lek (3)Grote Oefening Krimpen aan de Lek (1) Grote Oefening Krimpen aan de Lek (2) Grote Oefening Krimpen aan de Lek (3) Grote Oefening Krimpen aan de Lek (4) Grote Oefening Krimpen aan de Lek (5) Grote oefening Krimpen aan de Lek (4)Grote Oefening Krimpen aan de Lek (8) Grote Oefening Krimpen aan de Lek (9) Grote Oefening Krimpen aan de Lek (10) Grote oefening Krimpen aan de Lek (5) Grote oefening Krimpen aan de Lek (6) Grote oefening Krimpen aan de Lek (7) Grote oefening Krimpen aan de Lek (8) Grote oefening Krimpen aan de Lek (9) Grote oefening Krimpen aan de Lek (10) Grote oefening Krimpen aan de Lek (11) Grote oefening Krimpen aan de Lek (12) Grote oefening Krimpen aan de Lek (13)Grote Oefening Krimpen aan de Lek (11) Grote Oefening Krimpen aan de Lek (12) Grote Oefening Krimpen aan de Lek (13) Grote Oefening Krimpen aan de Lek (14) Grote oefening Krimpen aan de Lek (14) Grote oefening Krimpen aan de Lek (15) Grote oefening Krimpen aan de Lek (16)Grote Oefening Krimpen aan de Lek (15) Grote Oefening Krimpen aan de Lek (16)Grote Oefening Krimpen aan de Lek (17) Grote Oefening Krimpen aan de Lek (18) Grote Oefening Krimpen aan de Lek (19) Grote Oefening Krimpen aan de Lek (20) Grote Oefening Krimpen aan de Lek (21) Grote oefening Krimpen aan de Lek (17) Grote oefening Krimpen aan de Lek (18)Grote Oefening Krimpen aan de Lek (23)Grote Oefening Krimpen aan de Lek (22) Grote oefening Krimpen aan de Lek (19) Grote oefening Krimpen aan de Lek (20) Grote oefening Krimpen aan de Lek (21) Grote oefening Krimpen aan de Lek (22) Grote oefening Krimpen aan de Lek (23) Grote oefening Krimpen aan de Lek (24) Grote oefening Krimpen aan de Lek (25)Grote Oefening Krimpen aan de Lek (24)

Cookievoorkeuren wijzigen