Gouda – De hulpdiensten werden vanavond gealarmeerd voor een PAC brandmelding bij het Coornhert Gymnasium aan het Jan van Renesseplein in Gouda. Al snel werd aan de meldkamer bevestigd dat er rookontwikkeling waarneembaar was, waarna de melding werd veranderd in gebouwbrand.

Ter plaatse bleek al snel dat er van brand geen sprake was. Ook rook was er nog nauwelijks. Volgens een aanwezige getuige zou een versterker zijn ontploft, deze leverde ook onderstaande foto van de versterker.

Door de ontploffing ontstond rookontwikkeling. Doordat er veel mensen aanwezig waren en enkele van hen deze rook hadden ingeademd werden uiteindelijk drie ambulances ter plaatse gevraagd voor controle. Uiteindelijk hoefde niemand naar het ziekenhuis vervoerd te worden.

Waarom de versterker deze kuren ineens begon te vertonen is onbekend.

Foto’s: Rens de Haan

Brand (11)

Brand in school Gouda (1) Brand in school Gouda (2) Brand in school Gouda (3) Brand in school Gouda (4) Brand in school Gouda (5) Brand in school Gouda (6) Brand in school Gouda (7) Brand in school Gouda (8) Brand in school Gouda (9) Brand in school Gouda (10)

Cookievoorkeuren wijzigen