Waddinxveen – De brandweer van de posten van Waddinxveen en Gouda werd op woensdagmiddag gealarmeerd voor een gasontsnapping bij de Dick Brunaschool aan de Sperwerhoek in Waddinxveen. Bij graafwerkzaamheden was de leiding op het schoolplein geraakt.

De school was net uit op het moment dat melding binnenkwam. Alle anderen die nog binnen waren, werden wel geëvacueerd. In de leiding was een behoorlijk gat ontstaan. De brandweer heeft wat zand teruggegooid, zodat het gas zich niet meer kon verspreiden. De beheerder zal het euvel gaan verhelpen. Omwonenden kregen nog wel het advies ramen en deuren te sluiten, maar op de school na had iedereen nog gas.

Foto’s: Rob de Jong

Gasontsnapping Sperwerhoek WDN (1) Gasontsnapping Sperwerhoek WDN (2) Gasontsnapping Sperwerhoek WDN (3) Gasontsnapping Sperwerhoek WDN (4) Gasontsnapping Sperwerhoek WDN (5) Gasontsnapping Sperwerhoek WDN (6)

Aangezien nog niet alle kinderen waren vertrokken, kon de brandweer nog even helpen met de buiten schoolse opvang.

Gasontsnapping Sperwerhoek WDN (7) Gasontsnapping Sperwerhoek WDN (8)

Cookievoorkeuren wijzigen