Bodegraven – Eerste woningbrand: De brandweer is vanmorgen rond 10.00 uur uitgerukt voor een woningbrand in de Nieuwstraat in Bodegraven. Ook de ladderwagen uit Alphen aan den Rijn kwam om te assisteren.

De bewoners zagen op de benedenverdieping rook langs de zijkanten van de open haard komen en belden hierop de hulpdiensten.

“Bij de aansluiting naar de pijp van de open haard zit een dakje en een krans eromheen en daaronder zit vuurvaste kit. Die kit is door de jaren heen verpulverd en daardoor is de rook van de kachel vrij gekomen in het huis”, meldt de bevelvoerder van de brandweer aan Rebonieuws.nl. De brandweer heeft alles in en om het huis gecontroleerd en het huis goed door laten luchten met behulp van ventilatoren. De kachelpijp bleek in tact en brandschoon te zijn. De politie heeft de weg korte tijd afgesloten voor het verkeer.

Foto’s: Danny de Vries

Woningbrand 1 (2) Woningbrand 1 (3) Woningbrand 1 (4)

Woningbrand 1

 

Bodegraven – Tweede woningbrand: Brandweerpost Bodegraven is vanmiddag voor de tweede keer vandaag opgeroepen voor een woningbrand, dit keer aan de Groene Zoom. Standaard bij deze meldingen komt ook een ladderwagen ter plaatse. Al snel bleek deze niet nodig en werd dan ook gecanceld toen hij bijna ter plaatse was. De brandweer kreeg moeilijk toegang tot de achtertuin, waardoor een deur ingeramd moest worden. Het bleek uiteindelijk loos alarm. Het zou gaan om een binnen barbecue waar rook vandaan kwam. Hierop kon de brandweer en politie snel weer retour.

Een buurtbewoner was alert en belde het noodnummer, omdat hij rook zag en dacht dat er niemand thuis was.

Foto’s: Danny de Vries brand2-1-van-11-1024x742 brand3-1-van-11-1024x715 brand4-1-van-11-1024x683 brand5-1-van-11-1024x683 brand6-1-van-11-1024x683 brand7-1-van-11-1024x683 brand9-1-van-11-1024x683

 

 

Cookievoorkeuren wijzigen