Leiderdorp – Gisteravond heeft brandweer Leiderdorp een middelbrand scenario geoefend in en bij twee appartementencomplexen aan de Windrust in Leiderdorp.

De meldkamer van de brandweer werd gebeld door een bewoner met de informatie dat er op de eerste etage rook waargenomen was vanuit de lift/liftschacht. De huisbaas is ter plaatse en de ontruiming van de appartementencomplexen was reeds al gestart. Brandweer Leiderdorp kwam met spoed ter plaatse en deed direct onderzoek waaruit bleek dat er brand was in de parkeergarage van appartementencomplex. In de parkeergarage stond een busje met jerrycans met daarin brandbare stoffen wat achterin de parkeergarage in brand was gevlogen en doorslag heeft veroorzaakt naar de lift.
De brandweer schaalde op naar ”middelbrand”. De doorslag in de lift veroorzaakte veel rook in de appartement toren wat omhoog kwam via de liftschacht. De brandweer heeft de brand geblust en de garage door middel van rook verdrijvers geventileerd. Nadat de oefening was afgelopen is deze geëvalueerd waarop men retour is gegaan naar de kazerne. Brandweer Leiderdorp en de bewoners van de appartement torens keken terug op een geslaagde en leerzame oefening

Foto’s: District 16 / K. Jongen – KJfotografie.com

Brandweer LDP (1) Brandweer LDP (2) Brandweer LDP (3) Brandweer LDP (5) Brandweer LDP (8) Brandweer LDP (10) Brandweer LDP (11) Brandweer LDP (13) Brandweer LDP (14) Brandweer LDP (15) Brandweer LDP (17) Brandweer LDP (18) Brandweer LDP (20) Brandweer LDP (21) Brandweer LDP (24) Brandweer LDP (25) Brandweer LDP (27) Brandweer LDP (28)

Cookievoorkeuren wijzigen