Gouda – In de nacht van zaterdag op zondag krijgt de politie tegen vijf uur in de ochtend een melding van een (poging) inbraak in een voor ons onbekende straat in Gouda Goverwelle.

De politie snelde met meerdere eenheden die kant op om de wijk hermetisch af te sluiten en alles wat daar bewoog te controleren. Zo ook een auto die in de buurt geparkeerd stond met enkele mannen er in. De politie wilde een controle doen waarop het voertuig er met hoge snelheid vandoor ging. De politie zette de achtervolging in.

Na enige tijd reed de auto met daarin drie mannen de Rietvinkpolderstraat in. Daar had men pech; een taxi blokkeerde de weg en de auto moest nu wel stoppen. Direct sprongen de drie mannen er uit om er lopend vandoor te gaan maar al snel kon de politie er twee aanhouden. Een derde wist te ontkomen.

De auto is door een berger voor nader onderzoek afgevoerd. Of de auto iets met de melding inbraak te maken heeft wordt onderzocht.

Foto’s: Rens de Haan

Achtervolging Gouda (1) Achtervolging Gouda (2) Achtervolging Gouda (3) Achtervolging Gouda (4) Achtervolging Gouda (5) Achtervolging Gouda (6) Achtervolging Gouda (7) Achtervolging Gouda (8) Achtervolging Gouda (9) Achtervolging Gouda (10) Achtervolging Gouda (11) Achtervolging Gouda (12)

Cookievoorkeuren wijzigen