Berkenwoude – Deze avond werden de brandweerposten Gouderak en Gouda gealarmeerd voor een dier op hoogte op de Wellepoort in Berkenwoude. Ter plaatse bleek een reiger vast te zitten tussen elektriciteitskabels.

Toen de brandweer ter plaatse kwam bleek al vrij snel dat zij niks voor de reiger kon doen, dit omdat het te gevaarlijk was om het dier te bevrijden omdat de kabels nog onder stroom stonden. Het energiebedrijf Stedin werd gealarmeerd om de stroom van de kabels af te halen. Stedin kwam ter plaatse en heeft de spanning van de kabels afgehaald. Met behulp een hoogwerker heeft een medewerker van de ter plaatse gekomen dierenambulance de reiger uit zijn benarde positie bevrijdt, hierna is de reiger naar een dierenarts vervoerd waar het dier op zijn verwondingen gecontroleerd zal worden.

Foto’s: Franklin Coenen

DSC_0057 (Kopie)DSC_0068 (Kopie) DSC_0074 (Kopie) DSC_0075 (Kopie) DSC_0084 (Kopie) DSC_0090 (Kopie) DSC_0092 (Kopie) DSC_0095 (Kopie) DSC_0101 (Kopie)

Cookievoorkeuren wijzigen