Bodegraven – De hulpdiensten zijn vanmiddag rond 13.45 uur uitgerukt voor een woningbrand aan de Prins Hendrikstraat in Bodegraven. Het betrof een huis boven een kinderkledingwinkel. Er was veel rook te zien vanaf de straat, waardoor het niet onopgemerkt bleef. Eenmaal ter plaatse is de brandweer naar binnen gegaan. De politie deed op straat navraag bij omstanders en daaruit bleek dat zich nog een persoon in de woning bevond. Daarom werd er opgeschaald naar middelbrand. Hierdoor kwamen meerdere hulpdiensten ter plaatse voor assistentie.

“De man is uit het huis gehaald en met ademhalingsproblemen naar het ziekenhuis gebracht”, aldus de woordvoerder van de brandweer. Al vrij snel werd het sein “brand meester” gegeven. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. De politie doet nader onderzoek.

Ook burgemeester Christiaan van der Kamp kwam een kijkje nemen.

Update: De politie meldt zojuist dat in de woning een hennepkwekerij is aangetroffen. Twee verdachten zijn aangehouden.

Foto’s & Tekst: Danny de Vries

Middelbrand Prins Hendrikstraat Bodegraven (1) Middelbrand Prins Hendrikstraat Bodegraven (2) Middelbrand Prins Hendrikstraat Bodegraven (3) Middelbrand Prins Hendrikstraat Bodegraven (4) Middelbrand Prins Hendrikstraat Bodegraven (5) Middelbrand Prins Hendrikstraat Bodegraven (6) Middelbrand Prins Hendrikstraat Bodegraven (7) Middelbrand Prins Hendrikstraat Bodegraven (8) Middelbrand Prins Hendrikstraat Bodegraven (9) Middelbrand Prins Hendrikstraat Bodegraven (10) Middelbrand Prins Hendrikstraat Bodegraven (11) Middelbrand Prins Hendrikstraat Bodegraven (12) Middelbrand Prins Hendrikstraat Bodegraven (13) Middelbrand Prins Hendrikstraat Bodegraven (14)

Cookievoorkeuren wijzigen