Reeuwijk – De hulpdiensten werden vanmiddag gealarmeerd voor een ongeval op de A12 bij Reeuwijk. Op de baan richting Den Haag zou een aanrijding hebben plaats gevonden tussen een tankwagen en een personenauto. De personenauto zou na de aanrijding in brand zijn gevlogen.

Ter plaatse bleek inderdaad een personenauto achterop een tankwagen van Campina te zijn gebotst. De ‘rook’ die hierbij vrij kwam bleek stoom te zijn en de brandweer heeft dan ook geen brand hoeven blussen. De ter plaatse gekomen ambulancedienst heeft zich ontfermd over de bestuurder van de auto.

De tankwagen liep door de klap een lekkage op waarna de aanwezige melk de A12 op liep. Snel werd een lekbak geregeld die de melk moest opvangen.

Een berger heeft de auto afgevoerd. De vrachtwagen is doorgereden naar het terrein van Rijkswaterstaat en is daar overgepompt. Tijdens de rit reed een veegwagen achter de tankwagen aan die direct de lekkende melk schoon kon vegen.

Hoe de bestuurder van de personenauto de vrachtwagen over het hoofd kon zien is onbekend.

Foto’s: Rens de Haan

Ongeval A12 Reeuwijk (1) Ongeval A12 Reeuwijk (2) Ongeval A12 Reeuwijk (3) Ongeval A12 Reeuwijk (4) Ongeval A12 Reeuwijk (5) Ongeval A12 Reeuwijk (6) Ongeval A12 Reeuwijk (7) Ongeval A12 Reeuwijk (8) Ongeval A12 Reeuwijk (9) Ongeval A12 Reeuwijk (10) Ongeval A12 Reeuwijk (11)

Cookievoorkeuren wijzigen