Vanavond heeft de brandweerpost van  Oegstgeest een zeer realistische oefening gehouden met echt vuur in een sloopwoning aan de Zilverstein in Oegstgeest.

Het scenario was als volgt. Bij het doen van de boodschappen is een van de bewoners vergeten het kooktoestel uit te zetten waardoor brand is ontstaan. Brandweerpost Oegstgeest is gealarmeerd waarna zij met spoed ter plaatse zijn gegaan. De brand is uiteindelijk overgeslagen naar de tweede verdieping van de woning. De brandweer heeft direct bij aankomst alles gereed gemaakt waarop een binnenaanval is gedaan en ook direct is opgeschaald naar ”Middelbrand”. Tijdens de brand waren nog twee personen aanwezig in de woning, een persoon lag op bed en een ander persoon was in de garage van de woning. Zij zijn door de brandweer gered waarop het ambulancepersoneel dit heeft overgenomen. De brandweer had de brand uiteindelijk onder controle waarop het sein brandmeester is gegeven. De woning is na de brand geventileerd.

Brandweer Oegstgeest kijkt terug op een geslaagde oefening.

Foto’s : Foto’s: Koen Jongen / District 16Oefening Brandweer OGT (1) Oefening Brandweer OGT (2) Oefening Brandweer OGT (3) Oefening Brandweer OGT (4) Oefening Brandweer OGT (5) Oefening Brandweer OGT (6) Oefening Brandweer OGT (7) Oefening Brandweer OGT (8) Oefening Brandweer OGT (9)

Cookievoorkeuren wijzigen