Moordrecht –  Op de Grote Esch is vanmorgen een oplegger  van een vrachtwagen grondig onderzocht door de Politie.

Gisteren is de chauffeur onder dwang mee genomen.  De Politie was opzoek naar de oplegger van de vrachtwagen, deze hebben zei gevonden op de Grote Esch in Moordrecht.  De aanhanger vervoerde ananassen, maar mogelijk zat er drugs tussen. De Forensische Opsporing heeft onderzoek gedaan. Ten tijde van het onderzoek was een gedeelte van de Grote Esch een ”Plaats Delict”. Het is niet bekend door wie de chauffeur onder dwang is meegenomen.

——————————————————————————————————————————————-

Rotterdam – Een 22-jarige vrachtwagenchauffeur uit Nieuw Lekkerland is 27 oktober op de Vrouwe Huisjesweg in Mijnsheerenland door nepagenten uit zijn vrachtwagen gehaald. Hij werd onder dwang in een personenauto gezet en korte tijd later in een busje. De man werd onder dwang naar het oosten van het land gereden, waar hij in de buurt van Arnhem werd vrijgelaten. Het slachtoffer was niet gewond. De politie eenheid Rotterdam doet onderzoek en roept daarbij de hulp in van getuigen. Opsporing Verzocht besteedt dinsdag 3 november aandacht aan de zaak.

Rond 07.30 uur reed de chauffeur met zijn trekker en oplegger op de N217 toen hij op de kruising met de Vrouwe Huisjesweg in Mijnsheerenland een volgteken van een donkerkleurige Volvo kreeg. De man volgde de Volvo naar de Vrouwe Huisjesweg en kort nadat beide voertuigen daar waren aangekomen, stopten beide auto’s. Uit de Volvo stapten twee mannen die als agent gekleed waren. Eén van hen fouilleerde de chauffeur, waarna de andere ‘agent’ hem vroeg achter in de Volvo plaats te nemen. De nietsvermoedende chauffeur stapte in en hem werd al snel duidelijk dat hij niet met politie te maken had. De Volvo reed vervolgens naar de Achterweg in Mijnsheerenland, waar het slachtoffer in de laadruimte van een donker busje moest overstappen. Na ruim een uur rijden mocht hij daaruit uitstappen.

De vrachtwagen met oplegger, die de chauffeur in Mijnsheerenland moest achterlaten, werd door onbekende(n) meegenomen. De oplegger werd op 28 oktober op een parkeerterrein aan de Grote Esch in Moordrecht leeg aangetroffen. De trekker werd een dag eerder al op een parkeerplaats van Stedin aan de Reedijk in Heinenoord teruggevonden. De politie heeft de trekker en oplegger voor onderzoek in beslaggenomen. De vrachtwagen vervoerde een container met ananassen.

(Bron: Politie)

Foto’s : Sven Poeze

MDT (1) MDT (3) MDT (4) MDT (5) MDT (7) MDT (11) MDT (13) MDT (14) MDT (15) MDT (16)

Cookievoorkeuren wijzigen