Haastrecht – De hulpdiensten werden vanmiddag gealarmeerd voor een ernstig ongeval op de Provincialeweg Oost – N228 in Haastrecht. Brandweer, politie, ambulancedienst en een traumahelikopter spoedde zich naar de plek van het incident.

Ter plaatse bleek een automobilist met zijn voertuig uit de bocht te zijn gevlogen waarna hij twee bomen en een elektriciteitspaal raakte. De man werd uit zijn voertuig geslingerd en liep hier onder andere ernstig hoofdletsel bij op. Toegesnelde hulpdiensten hebben nog even alles op alles gezet maar men kon niet voorkomen dat de 36 jaar oude man ter plekke overleed. De hulpverlening werd hierbij nog bemoeilijkt door een stroomkabel op het voertuig.

Joulz is ter plaatse gekomen om de kabel te verwijderen zodat de hulpverleners hun werk veilig konden uitvoeren. Zoals eerder gemeld moest men al snel vaststellen dat het slachtoffer was overleden waarna een tent werd opgebouwd om het zicht van de toeschouwers te ontnemen.

De VOA is ter plaatse gekomen en heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeval. Gezien de sporen lijkt het er op dat het voertuig aan de rechterzijde de geleiderail heeft geraakt waarna hij een stuurcorrectie naar links maakte maar daarbij van de dijk reed, de twee bomen en elektriciteitspaal raakte en bij een woning tot stilstand kwam.

Ter plaatse gekomen brandweerduikers hebben voor de zekerheid nog in het water gezocht maar behalve wat auto-onderdelen niets meer aangetroffen.

Toen de VOA het onderzoek had afgerond werd het stoffelijk overschot geborgen door een begrafenisondernemer en werd het voertuig weg getakeld door de BCU berging. De Provincie heeft uiteindelijk de laatste opruimwerkzaamheden verricht.

De provincialeweg is tussen half twee en vijf uur vanmiddag afgesloten geweest tussen Haastrecht en Oudewater.

LET OP: Een zeer belangrijke getuige van dit ongeval is een vrachtwagenchauffeur die hevig heeft moeten remmen om een aanrijding te voorkomen. Helaas heeft de politie geen gegevens van deze vrachtwagenchauffeur maar wil men hem graag spreken. Bent u deze chauffeur of kent u hem? Neem dan contact op met de politie van Gouda op: 0900-8844. Uw / Zijn verhaal kan van groot belang zijn in het onderzoek.

Item later geplaatst in verband met de ernst van de situatie waarbij de politie de tijd had om familie in kennis te stellen.

112HM wenst nabestaanden en betrokkenen veel sterkte bij het verwerken van dit ongeval.

Foto’s & Video: Rens de Haan

Dodelijk ongeval Provincialeweg Oost - N228 Haastrecht (1) Dodelijk ongeval Provincialeweg Oost - N228 Haastrecht (2) Dodelijk ongeval Provincialeweg Oost - N228 Haastrecht (3) Dodelijk ongeval Provincialeweg Oost - N228 Haastrecht (4) Dodelijk ongeval Provincialeweg Oost - N228 Haastrecht (5) Dodelijk ongeval Provincialeweg Oost - N228 Haastrecht (6) Dodelijk ongeval Provincialeweg Oost - N228 Haastrecht (7) Dodelijk ongeval Provincialeweg Oost - N228 Haastrecht (8) Dodelijk ongeval Provincialeweg Oost - N228 Haastrecht (9) Dodelijk ongeval Provincialeweg Oost - N228 Haastrecht (10) Dodelijk ongeval Provincialeweg Oost - N228 Haastrecht (11) Dodelijk ongeval Provincialeweg Oost - N228 Haastrecht (12) Dodelijk ongeval Provincialeweg Oost - N228 Haastrecht (13) Dodelijk ongeval Provincialeweg Oost - N228 Haastrecht (14) Dodelijk ongeval Provincialeweg Oost - N228 Haastrecht (15) Dodelijk ongeval Provincialeweg Oost - N228 Haastrecht (16) Dodelijk ongeval Provincialeweg Oost - N228 Haastrecht (17) Dodelijk ongeval Provincialeweg Oost - N228 Haastrecht (18) Dodelijk ongeval Provincialeweg Oost - N228 Haastrecht (19) Dodelijk ongeval Provincialeweg Oost - N228 Haastrecht (20) Dodelijk ongeval Provincialeweg Oost - N228 Haastrecht (21) Dodelijk ongeval Provincialeweg Oost - N228 Haastrecht (22) Dodelijk ongeval Provincialeweg Oost - N228 Haastrecht (23) Dodelijk ongeval Provincialeweg Oost - N228 Haastrecht (24) Dodelijk ongeval Provincialeweg Oost - N228 Haastrecht (25) Dodelijk ongeval Provincialeweg Oost - N228 Haastrecht (26) Dodelijk ongeval Provincialeweg Oost - N228 Haastrecht (27) Dodelijk ongeval Provincialeweg Oost - N228 Haastrecht (28) Dodelijk ongeval Provincialeweg Oost - N228 Haastrecht (29) Dodelijk ongeval Provincialeweg Oost - N228 Haastrecht (30) Dodelijk ongeval Provincialeweg Oost - N228 Haastrecht (31) Dodelijk ongeval Provincialeweg Oost - N228 Haastrecht (32) Dodelijk ongeval Provincialeweg Oost - N228 Haastrecht (33) Dodelijk ongeval Provincialeweg Oost - N228 Haastrecht (34) Dodelijk ongeval Provincialeweg Oost - N228 Haastrecht (35) Dodelijk ongeval Provincialeweg Oost - N228 Haastrecht (36) Dodelijk ongeval Provincialeweg Oost - N228 Haastrecht (37)

Cookievoorkeuren wijzigen