Noordwijk – Woensdagmorgen is de brandweer om ongeveer half twee met gepaste spoed opgeroepen voor een nacontrole brand in een woning aan de Van de Mortelstraat in Noordwijk.

In een woning was brand ontstaan doordat er olie uit een olielamp in brand was gevlogen achter de televisie. De bewoner van de woning kwam hier vlot achter waarna deze de brand vrij snel onder controle had. De brandweer is ter plaatse gekomen om te controleren of de brand echt uit was en of er enige verhoogde waardes waren welke gevaarlijk zouden zijn voor de gezondheid. Na de controle bleek dit niet het geval en hierop konden de brandweervrijwilligers weer retour naar de kazerne.

Omdat de bewoner er snel achter kwam dat er brand was is de schade miniem gebleven. Als dit niet snel was ontdekt had het heel anders af kunnen lopen.

Foto’s: Menno Plug

Cookievoorkeuren wijzigen