Sassenheim – Maandagavond werd de hulpdiensten opgeroepen voor een aanrijding met letsel op de Van Pallandtlaan – N208 ter hoogte van hectometerpaaltje 5,6. Drie ambulances, meerdere politie eenheden en de Lifeliner 1 uit Amsterdam werden opgeroepen.

In de eerste instantie was er nog wat onduidelijkheid, want was het nou een aanrijding tussen twee scooterrijders? Nee, het betrof een flinke aanrijding tussen een scooterrijder en een voetganger. De voetganger liep samen met iemand op het fietspad van de Van Pallandtlaan, welke volledig in de duisternis was gehuld omdat hier geen straatverlichting stond. De voetganger en de scooterrijder zijn na behandeling met spoed vervoerd naar het ziekenhuis. De opgeroepen traumahelikopter bleek uiteindelijk niet nodig.

De verkeersdienst van de politie kwam ter plaatse om het volledige ongeval in kaart te brengen. Ten tijden van het ongeval is een rijbaan van de Van Pallandtlaan afgesloten geweest in verband met de ambulances die daar stonden. Tijdens het onderzoek was alleen het fietspad afgesloten.

Foto’s: Menno Plug


Cookievoorkeuren wijzigen