Gouda – Op de zondagochtend omstreeks vier uur werd de politie gebeld met de mededeling dat vanuit een woning op de Wilhelmina van Pruisenlaan in Gouda een vreemd geluid kwam. De ter plaatse gekomen politie kon het geluid al snel waarnemen en men kwam gezamenlijk tot de conclusie dat het een vogel moest zijn die vast zat in de schoorsteen. In dit geval zou het geluid lijken op het geroep van een uil.

De politie besloot de brandweer ook te alarmeren. Toen brandweerpost Haastrecht ter plaatse kwam was al snel duidelijk dat ze op deze manier niks konden doen. De schoorsteen zat te hoog, hierop werd ook de autoladder van post Gouda gealarmeerd. Toen ook deze ter plaatse kwam kon men van boven in de schoorsteen kijken waar men al snel moest concluderen dat de schoorsteenpijp leeg was.

Het rare en redelijk harde geluid moest dan ook ergens anders vandaan komen. Een gealarmeerde slotenmaker kon uiteindelijk de deur openen waarna men naar binnen kon. De oorzaak van het geluid kon toen snel gevonden worden. Een boiler had geen water meer en stond daardoor droog te koken, hierdoor liep het apparaat vast en het geluid was verklaard.

De euvel is verholpen en de hulpdiensten konden retour. Geen vogel in nood dus maar een oude boiler die vast liep.

Foto’s: Rens de Haan

Vogel blijkt boiler Gouda (1) Vogel blijkt boiler Gouda (2) Vogel blijkt boiler Gouda (3) Vogel blijkt boiler Gouda (4) Vogel blijkt boiler Gouda (5) Vogel blijkt boiler Gouda (6) Vogel blijkt boiler Gouda (7) Vogel blijkt boiler Gouda (8) Vogel blijkt boiler Gouda (9)

Cookievoorkeuren wijzigen