Oegstgeest – De hulpdiensten werden vannacht gealarmeerd voor een woningbrand op de Hazenboslaan in Oegstgeest. Ter plaatse bleek het niet de Hazenboslaan maar de nabij gelegen Hofdijck. Er woedde hier een flinke brand op de zolder van een woning waarbij de brandweer al snel opschaalde naar middelbrand.

Twee bewoners wisten het pand op tijd te verlaten en bleven ongedeerd maar één vrouw zou in de woning zijn achtergebleven. De brandweer heeft razendsnel een binnenverkenning gedaan waarbij de vrouw op de zolder gevonden werd. Zij is naar buiten gebracht waarna zij direct door medisch personeel is gereanimeerd. Twee ambulances, een OvD-G en het Mobiel Medisch Team werden hiervoor gealarmeerd. Toch mocht alle toegesnelde hulp niet meer baten en overleed de vrouw ter plaatse.

De brandweer kon vervolgens het vuur al snel onder controle krijgen en wist doorslag naar buren te voorkomen. Wel bleef er enorme schade aan het pand over. De overige bewoners zijn elders opgevangen. Hoe de brand kon ontstaan is onbekend.

Wij als team van 112HM wensen de nabestaanden sterkte.

Foto’s: Toon van der Poel

Middelbrand Oegstgeest (1) Middelbrand Oegstgeest (2) Middelbrand Oegstgeest (3) Middelbrand Oegstgeest (4) Middelbrand Oegstgeest (5) Middelbrand Oegstgeest (6) Middelbrand Oegstgeest (7) Middelbrand Oegstgeest (8) Middelbrand Oegstgeest (9)

Cookievoorkeuren wijzigen