Waddinxveen – In de nacht van donderdag op vrijdag zijn 110 vluchtelingen aangekomen in Waddinxveen. Op donderdagmiddag werd bekend dat het COA de gemeente had gevraagd voor noodopvang. Burgemeester Cremers heeft hierop aangegeven dat sporthal de Dreef aan de Oude Dreef hiervoor gebruikt kon worden.

De omwonenden werden in de loop van de avond op de hoogte gesteld middels een brief. Aanvankelijk zouden er rond de 200 asielzoekers komen, maar dat werden er uiteindelijk 110. Zij kwamen met twee bussen aan.

Er waren geen tegenstanders aanwezig zodat alles rustig verlopen is. Op vrijdagavond zal de gemeente Waddinxveen een informatie avond organiseren voor de bewoners.

Foto’s: Rob de Jong & Rens de Haan

Vluchtelingen opvang Waddinxveen (1) Vluchtelingen opvang Waddinxveen (2)

Asielzoekers in Waddinxveen (1) [112hm]Vluchtelingen komen aan bij opvang Waddinxveen (1) Vluchtelingen komen aan bij opvang Waddinxveen (2) Vluchtelingen komen aan bij opvang Waddinxveen (3) Vluchtelingen komen aan bij opvang Waddinxveen (4) Vluchtelingen komen aan bij opvang Waddinxveen (8) Vluchtelingen komen aan bij opvang Waddinxveen (9) Asielzoekers in Waddinxveen (2) [112hm] Asielzoekers in Waddinxveen (3) [112hm] Asielzoekers in Waddinxveen (4) [112hm] Asielzoekers in Waddinxveen (5) [112hm] Asielzoekers in Waddinxveen (6) [112hm] Asielzoekers in Waddinxveen (7) [112hm] Asielzoekers in Waddinxveen (8) [112hm]Vluchtelingen komen aan bij opvang Waddinxveen (5) Vluchtelingen komen aan bij opvang Waddinxveen (6) Vluchtelingen komen aan bij opvang Waddinxveen (7) Vluchtelingen komen aan bij opvang Waddinxveen (10) Vluchtelingen komen aan bij opvang Waddinxveen (11) Vluchtelingen komen aan bij opvang Waddinxveen (12)

Cookievoorkeuren wijzigen