Gouda – De politie van Gouda heeft donderdagavond 15 oktober in samenwerking met de Belangstinsdienst en het Regionaal Verkeershandhavingsteam op meerdere locaties in Gouda verkeerscontroles gehouden.

Er werden langs de weg ANPR-auto’s neergezet die met het ANPR (Automatic Number Plate Recognition) systeem elke auto kon scannen die voorbij reed. Wanneer er een zogenoemde ‘hit’ voorbij kwam sloeg het systeem aan waarna een motorrijder het voertuig naar de controle plaats begeleidde.

Het eerste gedeelte van de avond stond de politie opgesteld bij sporthal De Zebra langs de Goverwellesingel in Gouda. Het tweede deel van de avond stond met in een parkeergarage aan de Deventerweg in eveneens het Goudse.

Niet alleen auto’s die door de ANPR werden herkent werden naar de controleplaats begeleidt. Ook auto’s waarvan men zag dat er iets mis was of waarbij het gevoel van de agenten zei dat er iets niets klopte werden gesommeerd te volgen.

De uiteindelijke resultaten zijn niet bekend. Wel leek over het algemeen bij het grootste deel van het gecontroleerde verkeer alles in orde. De politie heeft wel een aantal personen aangehouden waaronder ten minste één voor het rijden onder invloed. Echte gekke zaken zaten er vanavond niet tussen.

Foto’s: Rens de Haan & Franklin Coenen

Algemene verkeerscontrole Gouda (1) Algemene verkeerscontrole Gouda (2) Algemene verkeerscontrole Gouda (3) Algemene verkeerscontrole Gouda (4) Algemene verkeerscontrole Gouda (5) Algemene verkeerscontrole Gouda (6) Algemene verkeerscontrole Gouda (7) Algemene verkeerscontrole Gouda (8) Algemene verkeerscontrole Gouda (9) Algemene verkeerscontrole Gouda (10) Algemene verkeerscontrole Gouda (11) Algemene verkeerscontrole Gouda (12) Algemene verkeerscontrole Gouda (13) Algemene verkeerscontrole Gouda (14) Algemene verkeerscontrole Gouda (15) Algemene verkeerscontrole Gouda (16) Algemene verkeerscontrole Gouda (17) Algemene verkeerscontrole Gouda (18) Algemene verkeerscontrole Gouda (19) Algemene verkeerscontrole Gouda (20) Algemene verkeerscontrole Gouda (21)Verkeerscontrole Gouda (1)Verkeerscontrole Gouda (2)Verkeerscontrole Gouda (3)Verkeerscontrole Gouda (4)Verkeerscontrole Gouda (5)Verkeerscontrole Gouda (6)Verkeerscontrole Gouda (7)Verkeerscontrole Gouda (8)

Cookievoorkeuren wijzigen