Voorhout – Vrijdagnacht arriveerde er rond de klok van half één 3 bussen met daarin circa 150 vluchtelingen. Deze werden naar de tijdelijk opvang van 72 uur gebracht in Sporthal de Tulp aan de Jacoba van Beierenweg in Voorhout.

Donderdagmiddag kregen de mensen van @Hok en Sporthal de Tulp te horen dat ze uit het pand moesten omdat er die avond 150 vluchtelingen aan zouden komen voor een noodopvang. Iedereen gehoorzaamde en iedereen verliet de panden. In de avond werden alle voor en tegenstanders van de komst van de vluchtelingen weggedreven van de opvang.

Een groep tegenstanders van circa 40 man stond op de Randweg in Voorhout. Deze zijn door de politie en de hondengeleiders op hun plek gehouden. Na enkele uren gestaan te hebben maakte de agenten bekend dat er een samenscholingsverbod gold rondom de opvang, hierop vertrokken de meeste tegenstanders. Een groepje van 5 man bleef staan om de komst van de vluchtelingen op afstand mee te maken. Agenten hadden hier geen probleem mee omdat ze geen gevaar betroffen voor de aankomende bussen.

De bussen welke gespreid tussen half één en half twee aankwamen zaten vol met vluchtelingen die naar de opvang werden gebracht. Op het terrein van de sporthal waren hekken neergezet om het terrein af te sluiten. Medische diensten en overige hulpverleners stonden klaar om de vluchtelingen op te vangen. Rond half twee werd het volledige terrein afgesloten zodat de vluchtelingen rustig hun nacht konden doorbrengen.

Foto’s: Menno Plug

















 

Cookievoorkeuren wijzigen