Moerkapelle – De hulpdiensten werden even na drie uur deze morgen gealarmeerd voor een woningbrand op het Noordeinde in Moerkapelle. Al snel bleek dat het om een uitslaande brand ging en de brandweer schaalde op naar middelbrand.

Ter plaatse waren vlammen uit het dak zichtbaar. De brandweer heeft in afwachting van de autoladder direct een binnenaanval gedaan waarmee het grootste gedeelte van de brand bestreden kon worden.

Toen de autoladder ter plaatse kwam heeft men ook van bovenaf de brand nog kunnen bestrijden. Door het weghalen van onder andere dakpannen kon met goed bij de brandhaard komen en er zo voor zorgen dat de brand echt uit was.

De brandweer heeft uit de woning wel nog een aantal dieren zoals honden en vogels gehaald. De bewoners hadden zelf het pand al verlaten en raakte niet gewond.

De oorzaak van de brand zal nog worden onderzocht maar volgens de brandweer is de brand begonnen in de schoorsteen en is deze aan de buitenkant van het schoorsteenkanaal verder gaan branden. De bewoners bevestigde dat de open haard gisteravond nog aangestaan had.

De omvang van de schade is onbekend.

Foto’s: Rens de Haan & Sven Poeze

Uitslaande brand Noordeinde Moerkapelle (1) Uitslaande brand Noordeinde Moerkapelle (2) Uitslaande brand Noordeinde Moerkapelle (3) Uitslaande brand Noordeinde Moerkapelle (4) Uitslaande brand Noordeinde Moerkapelle (5) Uitslaande brand Noordeinde Moerkapelle (6) Uitslaande brand Noordeinde Moerkapelle (7) Uitslaande brand Noordeinde Moerkapelle (8) Uitslaande brand Noordeinde Moerkapelle (9) Uitslaande brand Noordeinde Moerkapelle (10) Uitslaande brand Noordeinde Moerkapelle (11) Uitslaande brand Noordeinde Moerkapelle (12) Uitslaande brand Noordeinde Moerkapelle (13) Uitslaande brand Noordeinde Moerkapelle (14) Uitslaande brand Noordeinde Moerkapelle (15) Uitslaande brand Noordeinde Moerkapelle (16) Uitslaande brand Noordeinde Moerkapelle (17) Uitslaande brand Noordeinde Moerkapelle (18) Uitslaande brand Noordeinde Moerkapelle (19) Uitslaande brand Noordeinde Moerkapelle (20) Uitslaande brand Noordeinde Moerkapelle (21) Uitslaande brand Noordeinde Moerkapelle (22) Uitslaande brand Noordeinde Moerkapelle (23) Uitslaande brand Noordeinde Moerkapelle (24)Dakbrand MKP (1)Dakbrand MKP (2)Dakbrand MKP (3)Dakbrand MKP (4)

Cookievoorkeuren wijzigen