Ouderkerk aan den IJssel – De brandweer werd vanavond gealarmeerd voor een ongeval op de Tiendweg West in Ouderkerk aan den IJssel. Het zou een heftig ongeval betreffen op de grens met Rotterdams gebied waarna zowel Hollands Midden als Rotterdam Rijnmond aanrijdend waren naar de melding.

Ter plaatse trof men een auto in het water, een fiets bij de slootkant, een auto op zijn kop en een auto op zijn kant aan. Tevens stond één van de voertuigen in brand.

Een mooi scenario voor een gezamenlijke oefening waar dus twee regio’s aan meededen. De brandweer schaalde op naar grote hulpverlening en zo waren er al snel drie tankautospuiten, een duikvoertuig een hulpverleningsvoertuig en OVD’s ter plaatse.

Uiteindelijk kon men de brand in het voertuig blussen en uit beide voertuigen een slachtoffer bevrijden. Ook lag een slachtoffer langs de kant van het water, deze kwam uit het voertuig wat te water was geraakt. De eigenaar van de fiets was vermist maar bleek uit paniek weggerend te zijn. Uiteindelijk trof men verderop in het water nog één slachtoffer aan.

Al met al een mooie en leerzame oefening voor zowel de brandweermensen van Hollands Midden als die van Rotterdam Rijnmond.

Foto’s: Rens de Haan

Grote oefening Ouderkerk (1) Grote oefening Ouderkerk (2) Grote oefening Ouderkerk (3) Grote oefening Ouderkerk (4) Grote oefening Ouderkerk (5) Grote oefening Ouderkerk (6) Grote oefening Ouderkerk (7) Grote oefening Ouderkerk (8) Grote oefening Ouderkerk (9) Grote oefening Ouderkerk (10) Grote oefening Ouderkerk (11) Grote oefening Ouderkerk (12) Grote oefening Ouderkerk (13) Grote oefening Ouderkerk (14) Grote oefening Ouderkerk (15) Grote oefening Ouderkerk (16) Grote oefening Ouderkerk (17) Grote oefening Ouderkerk (18) Grote oefening Ouderkerk (19) Grote oefening Ouderkerk (20) Grote oefening Ouderkerk (21) Grote oefening Ouderkerk (22) Grote oefening Ouderkerk (23) Grote oefening Ouderkerk (24) Grote oefening Ouderkerk (25) Grote oefening Ouderkerk (26) Grote oefening Ouderkerk (27)

Cookievoorkeuren wijzigen