Alphen aan den Rijn – Donderdagmiddag 8 oktober omstreeks vijf over half vier is de brandweer van post Alphen aan den Rijn gealarmeerd voor een buitenbrand bij metaalverwerkingsbedrijf Van Schip BV aan de Bronsweg in Alphen aan den Rijn.


Ter plaatse bleek dat materiaal, wat in een metaalpers zat, in brand was gevlogen. Nadat men met een sorteerknijper het metaal uit de pers had gehaald, kon men beginnen met bluswerkzaamheden. Bij de brand kwam veel rookontwikkeling vrij. De brandweer schaalde op naar het sein ‘middel brand’.

Hoe de brand is ontstaan is onbekend. Het nablussen en koelen van de metalen nam een flinke tijd in beslag.

Dit betrof de tweede brand in korte tijd bij dit bedrijf. Vorige week woedde er ook al een middelbrand.

Foto’s: Jasper van Reenen

Middelbrand Alphen (1) Middelbrand Alphen (2) Middelbrand Alphen (3) Middelbrand Alphen (4) Middelbrand Alphen (5) Middelbrand Alphen (6) Middelbrand Alphen (7) Middelbrand Alphen (8) Middelbrand Alphen (9)

Cookievoorkeuren wijzigen