Koudekerk aan den Rijn – De brandweer werd vanavond gealarmeerd voor een gebouwbrand op de Hoogewaard in Koudekerk aan den Rijn. De brand zou woedden bij CleanLease Randstad, een bedrijf dat op grote schaal kleding reinigt van personeel in de zorgsector.

Al snel werd het sein middelbrand gegeven waarop nog meer brandweer gealarmeerd werd. Dit sein zou zijn gegeven in verband met de aanwezige (chemische) middelen in het pand. Eenmaal ter plaatse bleek er brand uitgebroken te zijn in een machine, echter had de brandweer deze brand heel snel onder controle en kon een tweede tankautospuit weer worden afgemeld.

Terwijl men binnen bezig was kwam een tweede melding. Er zou een buitenbrandje zijn op de Hoogewaard in Koudekerk ter hoogte van… CleanLease Randstad. Erg toevallig maar niet onjuist. Aan de overkant bleek een klein brandje in de berm. De brandweer heeft ook dit brandje geblust waarna men retour kazerne kon.

Oorzaak van beide branden is ons onbekend.

Foto’s: Jasper van ReenenBrand (1)

Brand (2) Brand (3) Brand (4) Brand (6) Brand (7)

 

Melding buitenbrand:

Brand (8) Brand (9) Brand (10) Brand (11) Brand (12) Brand (13) Brand (14) Brand (15) Brand (16) Brand (17) Brand (18) Brand (19) Brand (20)

Cookievoorkeuren wijzigen