Leiden – Afgelopen nacht rond 01.40 uur zagen agenten een auto rijden die vlak voor de politieauto met hoge snelheid een kruising overstak. Op de Plantagelaan in Leiden ging de auto er met hoge snelheid vandoor in de richting van de Lammenschansweg.

Op de Lammenschansweg, ter hoogte van de kruising met de Koninginnelaan, zagen zij dat de auto tegen een boom aan was gereden. De bestuurder zat nog gewond in zijn auto. Het was duidelijk te zien dat de man zijn been had gebroken, waarschijnlijk door de klap van de aanrijding. Ook was hij met zijn hoofd tegen de voorruit gekomen.

De man wilde niet meewerken aan een ademtest om te controleren op de aanwezigheid van alcohol. Hij gaf wel toe dat hij alcohol had gedronken. In de auto lagen diverse lege bierflessen.
In het ziekenhuis wilden de collega’s via een GGD-arts bloed laten afnemen om zo de hoogte van het alcoholgehalte in zijn bloed te meten. Ook hier weigerde de man alle medewerking.

Tegen de 25-jarige man uit Leiden wordt proces-verbaal opgemaakt voor het gevaar of hinder veroorzaken op de openbare weg, het rijden onder invloed van alcohol, het weigeren van een bloedproef en rijden met een ingevorderd rijbewijs.

Voor de melding werd ook de brandweer en de traumahelikopter gealarmeerd maar deze werden vroegtijdig afgemeld.

Foto’s: Koen Jongen – District 16

Ongeval Lammenschansweg Leiden (1) Ongeval Lammenschansweg Leiden (2) Ongeval Lammenschansweg Leiden (3) Ongeval Lammenschansweg Leiden (4) Ongeval Lammenschansweg Leiden (5) Ongeval Lammenschansweg Leiden (6) Ongeval Lammenschansweg Leiden (8) Ongeval Lammenschansweg Leiden (9) Ongeval Lammenschansweg Leiden (10) Ongeval Lammenschansweg Leiden (11) Ongeval Lammenschansweg Leiden (12) Ongeval Lammenschansweg Leiden (13) Ongeval Lammenschansweg Leiden (14) Ongeval Lammenschansweg Leiden (15) Ongeval Lammenschansweg Leiden (16)

Cookievoorkeuren wijzigen