Hoogmade - Vanmiddag is om 16:30 uur brandweer Leiderdorp gealarmeerd voor een melding van een dier in problemen op de Doespolderweg ter hoogte van hectometerpaal 4,2 bij Hoogmade.

Op locatie bleek de brandweer ter plaatse te zijn gevraagd door de dierenambulance welke al eerder ter plaatse waren. In een sloot langs de Doespolderweg zwom namelijk een zwaan welke zijn vleugel gebroken had. De dierenambulance kreeg de zwaan zelf niet te pakken waarop zij de hulp hebben gevraagd van de brandweer. De brandweer heeft door middel van een strak getrokken lijn over het water geprobeerd de zwaan naar een hoek te drijven. Na enige tijd lukte het de brandweer om met een speciale buis van de dierenambulance de zwaan uit het water te trekken waarop de mensen van de dierenambulance de zorg hebben overgenomen. Vanwege de ernst van de verwondingen zal de zwaan worden ingeslapen.

Foto’s: District 16 / K. Jongen – KJfotografie.comIMG_1206 (Kopie) IMG_1211 (Kopie) IMG_1217 (Kopie) IMG_1228 (Kopie) IMG_1234 (Kopie) IMG_1239 (Kopie) IMG_1246 (Kopie) IMG_1256 (Kopie)

Cookievoorkeuren wijzigen