Alphen aan den Rijn – De brandweer van post Alphen aan den Rijn werd deze middag ter assistentie  gevraagd om naar de Rijnhavenkade in deze plaats te komen omdat er iets in het water lag.

Ter plaatse was veel brandstof aan het oppervlak te zien zo waarbij men dacht dat er iets van een voertuig te water zou liggen. Duikers maakten zich klaar om te water te gaan en eenmaal te water bleek er een motorblok op de bodem van de Rijnhaven te liggen. Met een touw werd het motorblok vastgezet waardoor het niet verder weg zou zakken. Een brandweervoertuig met een takel erop werd gevraagd en door de duiker werd het motorblok met een kabel vast gezet, daarna werd het motorblok boven water gehaald terwijl voor de toeschouwers nog een verrassing was wat er naar boven zou komen.

Het motorblok werd op de kant van de Rijnhavenkade gelegd en zal worden weggehaald. Een persoon van de gemeente Alphen aan den Rijn kwam ook nog even poolshoogte nemen wat er aan de hand was. Later op de dag zal de brandstof nog verwijderd worden wat er allemaal nog aanwezig was. Hoe het motorblok te water is geraakt is bij ons niet bekend geworden.

Foto’s:  Edwin Kasteleijns
rijnhavenkadealphenaandenrijn 006 rijnhavenkadealphenaandenrijn 013 rijnhavenkadealphenaandenrijn 019 rijnhavenkadealphenaandenrijn 021 rijnhavenkadealphenaandenrijn 028 rijnhavenkadealphenaandenrijn 040 rijnhavenkadealphenaandenrijn 047 rijnhavenkadealphenaandenrijn 050

 

Cookievoorkeuren wijzigen