Leiden – De brandweer werd vanmiddag ter assistentie gevraagd op de Ommedijkseweg in Leiden voor een paard dat te water was geraakt. Ter plaatse had het honderden kilo’s zware beest zich al flink in de modder begraven en leek het er uit trekken een onmogelijke klus Er werd extra assistentie ingeroepen.

Een ter plaatse gekomen hulpverleningsvoertuig kon de kraan inzetten en dit bleek een succes, het paard kon uit de sloot getild worden. Vreemd genoeg kwam niet alleen een paard uit het water maar ook een leeg bierkratje. Helaas wilde een ademanalyse bij het paard niet lukken en dus zal altijd onduidelijk blijven of het paard onder invloed van alcohol te water is geraakt.

Foto’s: Toon van der Poel

Paard te water Ommedijkseweg Leiden (1) Paard te water Ommedijkseweg Leiden (2) Paard te water Ommedijkseweg Leiden (3) Paard te water Ommedijkseweg Leiden (4) Paard te water Ommedijkseweg Leiden (5) Paard te water Ommedijkseweg Leiden (6) Paard te water Ommedijkseweg Leiden (7) Paard te water Ommedijkseweg Leiden (8)

Cookievoorkeuren wijzigen