Warmond – Vanmiddag omstreeks half vijf kregen de brandweerkorpsen van Warmond en Leiden met de ladderwagen melding van een gebouwbrand winkel op de Dorpsstraat in Warmond.

Eenmaal ter plaatse werd er bij een winkel een sterke brandlucht waargenomen, ook hoorde de melder een alarm afgaan. De brandweer kwam met spoed ter plaatse en ging gelijk op onderzoek uit in en om de winkel en met de ladderwagen werd het dak met de warmtebeeldcamera gecontroleerd. Uiteindelijk bleek na grondig onderzoek dat er geen sprake was van brand. Hoe de sterke brandlucht werd veroorzaak is niet duidelijk, vermoedelijk komt dit door bijvoorbeeld een openhaard in de omgeving waarvan de lucht door de wind in deze omgeving werd verspreid. Alle commotie in de Dorpsstraat trok veel bekijks van omwonende en passanten.

Foto’s: Devin Waasdorp

Cookievoorkeuren wijzigen