Alphen aan den Rijn – De hulpdiensten zijn rond het middaguur gealarmeerd voor een incident op de Hooftstraat in Alphen aan den Rijn. Ter plaatse bleek dat een verwarde man zich had opgesloten in zijn winkel / restaurant en dreigde zichzelf iets aan te doen.

De man heeft de tralies van zijn pand laten zakken om zo de toegang van eventuele hulpverleners te blokkeren. Ook troffen de hulpdiensten kapot gegooid servies aan voor zijn winkel.

De man dreigt zichzelf iets aan te doen en de politie spreek van explosiegevaar. Ook zou de zaak vol benzine liggen.

Brandweer, politie & ambulancedienst staan paraat en er wordt geprobeerd goed contact met de man te krijgen. Over het motief van zijn actie is niets bekend.

Arrestatieteam inmiddels omgekleed en staat klaar op de Hooftstraat in Alphen. Toch zoekt men eerst nog steeds contact met verwarde man.

Inmiddels staat ook het mobiel medisch team klaar uit voorzorg voor wanneer het toch mis gaat. Traumahelikopter is geland in de buurt van het incident.

UPDATE:

Om exact half 3 in de middag viel het arrestatieteam het pand binnen. Er waren enkele knallen te horen waarna de man aangehouden kon worden.

Foto’s: John van der Tol, Edwin Kasteleijns  & Koen Jongen

 

 

 

 

 


Verwarde man in Alphen (1) Verwarde man Alphen (1)Verwarde man Alphen (2)Verwarde man Alphen (3)Verwarde man Alphen (4)Verwarde man in Alphen (2)

Cookievoorkeuren wijzigen