Leimuiden – Vanmorgen omstreeks half elf werden diverse hulpdiensten en twee duikteams met spoed naar de Herenweg in Leimuiden gestuurd voor een melding  persoon te water.

Eenmaal ter plaatse bleek dat er bij de aldaar gelegen jachthaven ‘Kempers Princessepaviljoen’ een persoon in het water was aangetroffen door een man en een vrouw welk net naar hun zeilboot in de haven liepen om een stukje te gaan varen. De hulpdiensten waren snel ter plaatse maar de hulp kwam voor de persoon helaas te laat, vermoedelijk lag deze al even in het water. Hoe deze te water is geraakt is nog onduidelijk. Omdat er ook verdachte omstandigheden waren en men een tragisch ongeval of een een misdrijf niet kon uitsluiten heeft de politie aldaar ‘Plaats Delict’ gemaakt en is men een goot onderzoek gestart. De politie was met veel materieel op de been waaronder de FO (Forensische Opsporing) met een speciale container, recherche en ook een politiehelikopter kwam overzichtsfoto’s maken. De brandweer heeft het lichaam later geborgen.

Foto’s: Devin Waasdorp

Cookievoorkeuren wijzigen