Nieuwerkerk aan den IJssel – Deze avond werden de brandweerposten van Nieuwerkerk aan den IJssel en Gouda gealarmeerd voor een gebouwbrand op de Speenkruid in Nieuwerkerk aan den IJssel. Ter plaatse bleek het om een flinke schoorsteenbrand te gaan.

De brandweer heeft direct een binnenaanval gedaan en heeft hierbij de open haard geleegd en heeft de brandende inhoud buiten op straat geblust. De brand had zich door het schoorsteenkanaal verspreid, door middel van de autoladder kon de brandweer naar boven waarna men de schoorsteen heeft geveegd met behulp van een ramoneur. De brandweer heeft meerdere keren het schoorsteenkanaal moeten vegen voordat de brand daadwerkelijk uit was. Na een paar laatste controles kon men inpakken en retour.

De bewoner had naar eigen zeggen zijn open haard anderhalf uur aan staan toen het fout ging. Door de brand is er in de woning veel rookontwikkeling ontstaan, Salvage is ter plaatse gekomen om de schade aan de woning op te nemen.

Foto’s: Franklin Coenen

Flinke schoorsteenbrand Speenkruid NAY (1) (Kopie) Flinke schoorsteenbrand Speenkruid NAY (2) (Kopie) Flinke schoorsteenbrand Speenkruid NAY (3) (Kopie) Flinke schoorsteenbrand Speenkruid NAY (4) (Kopie) Flinke schoorsteenbrand Speenkruid NAY (5) (Kopie) Flinke schoorsteenbrand Speenkruid NAY (6) (Kopie) Flinke schoorsteenbrand Speenkruid NAY (7) (Kopie) Flinke schoorsteenbrand Speenkruid NAY (8) (Kopie) Flinke schoorsteenbrand Speenkruid NAY (9) (Kopie) Flinke schoorsteenbrand Speenkruid NAY (11) (Kopie) Flinke schoorsteenbrand Speenkruid NAY (12) (Kopie) Flinke schoorsteenbrand Speenkruid NAY (13) (Kopie) Flinke schoorsteenbrand Speenkruid NAY (14) (Kopie) Flinke schoorsteenbrand Speenkruid NAY (15) (Kopie) Flinke schoorsteenbrand Speenkruid NAY (16) (Kopie) Flinke schoorsteenbrand Speenkruid NAY (17) (Kopie) Flinke schoorsteenbrand Speenkruid NAY (18) (Kopie) Flinke schoorsteenbrand Speenkruid NAY (19) (Kopie) Flinke schoorsteenbrand Speenkruid NAY (20) (Kopie) Flinke schoorsteenbrand Speenkruid NAY (21) (Kopie) Flinke schoorsteenbrand Speenkruid NAY (22) (Kopie) Flinke schoorsteenbrand Speenkruid NAY (23) (Kopie) Flinke schoorsteenbrand Speenkruid NAY (24) (Kopie) Flinke schoorsteenbrand Speenkruid NAY (26) (Kopie) Flinke schoorsteenbrand Speenkruid NAY (27) (Kopie) Flinke schoorsteenbrand Speenkruid NAY (28) (Kopie) Flinke schoorsteenbrand Speenkruid NAY (29) (Kopie) Flinke schoorsteenbrand Speenkruid NAY (31) (Kopie) Flinke schoorsteenbrand Speenkruid NAY (32) (Kopie)Flinke schoorsteenbrand Speenkruid NAY (25) (Kopie)Flinke schoorsteenbrand Speenkruid NAY (30) (Kopie) Flinke schoorsteenbrand Speenkruid NAY (33) (Kopie)

 

 

Cookievoorkeuren wijzigen