Den Haag, 16 september 2015

Woensdag 16 september was het zo ver. De politiebonden hadden alle politie agenten opgeroepen om te komen staken in Den Haag. Ruim 6000 agenten gaven hieraan gehoor waarna er een enorme staking plaatsvond.

De politie is het zat om alle verhaaltjes van de ministers aan te horen, het is tijd voor actie. Rond de klok van negen stonden agenten uit het hele land in hesjes in de kleuren rood, wit, blauw en oranje klaar om verschillende ministeries volledig af te sluiten. Niemand kwam er meer in of uit. De ministeries Veiligheid en Justitie, Binnenlandse Zaken, Financiën en het Binnenhof, waar Algemene Zaken gevestigd zit waren van 9 uur tot ongeveer 13:00 uur niet toegankelijk. Rond kwart over tien liet minister van de Steur zich zien op het Binnenhof. Bij aankomst werd meneer uitgejoeld door alle aanwezige agenten. Na enige interviews te hebben gegeven kwam ook hij niet binnen en is hij weggestuurd door de politie. Premier Rutte is ook langs gekomen.

Rond 13:00 uur vertrok de enorme stoet van ruim 6000 agenten met een omweg naar het Malieveld waar alle agenten toegesproken werden. Op het podium werd aan de politievakbond gevraagd of er nog meer acties zouden volgen als minister vd Steur geen actie zou ondernemen, hierop werd het volgende antwoord gegevens; “Meer acties gaan volgen, maar bijna al deze acties worden niet aangekondigd.” Na afloop van alle sprekers konden alle agenten weer retour met bussen naar hun regio. Op het podium konden de overige agenten genieten van een drumband.

Foto’s: Menno Plug & District 16 / Koen Jongen
Video: Menno Plug

Cookievoorkeuren wijzigen