Schiet incident Gouderak (8)Gouderak, 12/13 september 2015

Rond middernacht werd de politie gebeld dat er meerdere schoten / knallen zouden zijn gehoord op de Dorpsstraat in Gouderak. De politie ging met veel eenheden met spoed ter plaatse. Ook werd er een politiehelikopter ingezet.

Eenmaal ter plaatse bleken veel mensen meerdere knallen te hebben gehoord. Door getuigen werd gesproken over ‘zes schoten’. Echter werd er geen slachtoffer aangetroffen. Een persoon zou op agressieve wijze zijn toegeschreeuwd vanuit een witte bestelbus toen deze met zijn fiets op de dijk liep. Ook zouden de inzittende(n) met een vuurwapen hebben gezwaaid en kort hierna schoten hebben gelost. Het plaats delict werd ruim afgezet. Aangezien de Dorpsstraat een belangrijke doorgaande weg is leverde dit veel hinder op. Vanaf de rotonde bij de N207 mocht zowel gemotoriseerd verkeer als fietsers er niet meer door. Iedereen moest omrijden via Stolwijk / Berkenwoude om in Gouderak te kunnen komen.

Een politiehelikopter heeft lange tijd rondgecirkeld rond het incident ter ondersteuning aan de agenten op straat. De recherche heeft ter plaatse onderzoek verricht. Ook een politiehond is later in de nacht gekomen en heeft het gehele plaats delict zorgvuldig afgezocht. Of er wat gevonden is zal later blijken. Rond half vier werd de afzetting opgeheven en was de Dorpsstraat / Middelblok weer toegankelijk. De politie zal haar onderzoek voortzetten.

Foto’s: Marco van Bemmel & Rens de Haan

Schiet incident Gouderak (1) Schiet incident Gouderak (2) Schiet incident Gouderak (3) Schiet incident Gouderak (4) Schiet incident Gouderak (5) Schiet incident Gouderak (6) Schiet incident Gouderak (7)Schiet incident Gouderak (9) Schiet incident Gouderak (10) Schiet incident Gouderak (11) Schiet incident Gouderak (12) Schiet incident Gouderak (13) Schiet incident Gouderak (14) Schiet incident Gouderak (15) Schiet incident Gouderak (16) Schiet incident Gouderak (17) Schiet incident Gouderak (18) Schiet incident Gouderak (19) Schiet incident Gouderak (20) Schiet incident Gouderak (21) Schiet incident Gouderak (22) Schiet incident Gouderak (23) Schiet incident Gouderak (24) Schiet incident Gouderak (25) Schiet incident Gouderak (26) Schiet incident Gouderak (27) Schiet incident Gouderak (28)

Cookievoorkeuren wijzigen