Warmond, 12 september 2015

Afgelopen avond omstreeks middernacht kreeg de politie melding van een woninginbraak op de Sweilandstraat in Warmond. Vanuit de woning waren vier jongens weg gevlucht, als signalement had één van hen een blauwe jas aan en een pet op en een andere een jas met een opvallende bondkraag.

De politie kwam met veel eenheden op de melding af, als eerst werden er politie eenheden neergezet bij de uitvalswegen van Warmond. Bij de woning zelf bleek dat er een raam was geforceerd. De politie kamde het dorp langzaam uit en hierbij werd al snel de eerste dader in de kraag gevat, niet veel later werd een tweede dader aangetroffen in een steegje en ook deze werd aangehouden.

Aan de hand van de spullen en verkregen informatie van deze twee kon de politie bepalen dat zij vermoedelijk in een grijze Citroen c1 reden, hierop werd naast de twee overgebleven daders ook gezocht naar het voertuig welk dan ook in de buurt kon zijn. Een paar straten verderop op de Van Leydenstraat trof de politie het voertuig aan. De politie heeft het voertuig doorzocht en ook is een hondengeleider ter plaatse gekomen met een speurhond welk in de omgeving kon zoeken naar de geur van de daders. Uiteindelijk zijn de twee overgebleven daders niet meer aangetroffen, de politie heeft het voertuig van de daders in beslag genomen en weg gesleept voor verder onderzoek.

Foto’s: Devin Waasdorp

Cookievoorkeuren wijzigen